ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Searchterm
Espresso
Espresso
Συστατικά:
Για να φτιάξετε αυτόν τον καφέ  δεν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον συστατικό.

Προετοιμασία:
Ο espresso (εσπρέσο) για τους Ιταλούς είναι συνώνυμο της λέξης  καφές . Όταν ζητάνε καφέ τους σερβίρουν πάντα espresso.

Για την προετοιμασία ενός εσπρέσο  χρειάζεστε 7γρ. καβουρδισμένου (ψήσιμο μεσαίο προς δυνατό) και αλεσμένου καφέ ανά φλιτζάνι. Το ζεστό νερό (50ml) περνάει υπό πίεση με αποτέλεσμα ο καφές που ετοιμάζεται να έχει κόκκινο-καφέ προς καφέ σκούρο χρώμα και χρυσό-καφέ ήπια κρέμα.
Espresso Macchiato
Espresso Macchiato

Συστατικά:
Θα χρειαστείτε λίγο γάλα και σκόνη κακάο

Προετοιμασία:
Για να φτιάξετε έναν καφέ Espresso Macchiato (μακιάτο δηλαδή λεκιασμένος)ουσιαστικά ετοιμάζετε έναν espresso και ρίχνετε από πάνω αφρόγαλα μέχρι να γεμίσει το φλιτζάνι. Από πάνω προσθέτετε, τη σκόνη κακάο. 

Café Crèma
Café Crèma

Συστατικά:
Για να φτιάξετε αυτόν τον καφέ  δεν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον συστατικό

Προετοιμασία:
Είναι ο τυπικός Ελβετικός καφές που ονομάζουν  "Schümli-Kaffee" (σιούμλι καφέ). Φτιάχνεται ακριβώς όπως ο espresso με τη διαφορά ότι χρειάζεται 120ml νερό και χαρμάνι Café Crème.  Ο καφές αυτός είναι λιγότερο καβουρδισμένος και η γεύση του είναι ηπιότερη από εκείνη του espresso.

Ristretto
Ristretto

Συστατικά:
Για να φτιάξετε αυτόν τον καφέ  δεν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον συστατικό.

Προετοιμασία:
Για ένα φλιτζάνι καφέ Ristretto (ριστρέτο δηλαδή συγκεντρωμένο) χρειάζεστε 7γρ. καβουρδισμένου (ψήσιμο μεσαίο προς δυνατό) και αλεσμένου καφέ και  30 ml νερό (για τον espresso χρειάζεστε 50ml) που περνάει  υπό πίεση. Ο αντίστοιχος καφές στη Γαλλία ονομάζεται "Café serré" (καφέ σερέ).

Cappuccino
Cappuccino

Συστατικά:
Περίπου 80 ml αφρόγαλα

Προετοιμασία:
Για ένα φλιτζάνι  Cappuccino (καπουτσίνο)ουσιαστικά ετοιμάζουμε έναν καφέ Espresso ή  καφέ Lungo (λούνγκο δηλαδή μακρύς) στον οποίο ρίχνουμε περίπου 80 ml αφρόγαλα. Στη Βιεννέζικη έκδοση αυτού του καφέ, που τον λένε Kapuziner (καπουτσίνερ), μπαίνει από πάνω μια κουταλιά κρέμας σαντιγί , σαν τελική πινελιά. Μπορεί επίσης, εάν θέλετε, να προσθέσετε από πάνω την τριμμένη σοκολάτα.

Caffé Lungo
Caffé Lungo

Συστατικά:
Για να φτιάξετε αυτόν τον καφέ  δεν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον συστατικό.

Προετοιμασία:
Η προετοιμασία του καφέ Lungo (λούνγκο δηλαδή μακρύς) δεν διαφέρει από αυτήν του espresso απλά χρειάζεται διπλάσια ποσότητα νερού. Χρειάζεστε 7γρ. καβουρδισμένου (ψήσιμο μεσαίο προς δυνατό) και αλεσμένου καφέ και 100ml νερό που περνά στον καφέ υπό πίεση, αντί για τα 50ml νερό που χρειάζεται ο espresso. Στην Αυστρία τον λένε “Verlängerter” (φερλάνγκετερ -παρατεταμένος).

Milky coffee
Milchkaffee

Συστατικά:
Περίπου 100 ml αφρόγαλα.

Προετοιμασία:
Ο Milky coffee (Μίλκι  δηλαδή γαλακτερός) είναι ένα μίγμα καφέ με αφρόγαλα σε αναλογία 100ml γάλα με 100ml καφέ Café Crème. Στην Αυστρία τον λένε Μelange (μελάνζ). Στην Ιταλία και Γαλλία για τον αντίστοιχο καφέ χρησιμοποιούν περισσότερο γάλα. Για τον Caffè Latte (καφέ λάτε) ή για τον Café au lait (καφέ ο λέ) , χρησιμοποιείτε ο καφές Café Crème σε αναλογία 1:2, με ζεστό γάλα ή αφρόγαλα. Και οι δύο παραπάνω τύποι καφέ σερβίρονται  σε μεγάλο κεραμικό φλιτζάνι.

Latte Macchiato
Latte Macchiato

Συστατικά:
120ml γάλα.

Προετοιμασία:
O καφές Latte Macchiato (Λάτε Μακιάτο δηλαδή λεκιασμένο γάλα) ετοιμάζεται με προσοχή σε στρώσεις. Σε ένα ειδικό για αυτόν τον καφέ γυάλινο ποτήρι κτυπάτε τα120 ml γάλα.  Σιγά και προσεκτικά προσθέτετε στο αφρώδες γάλα έναν διπλό espresso - όταν κάτσει δημιουργεί μια εμφανή στρώση μεταξύ του γάλακτος και του αφρού.

Espresso
Espresso
Συστατικά:
Για να φτιάξετε αυτόν τον καφέ  δεν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον συστατικό.

Προετοιμασία:
Ο espresso (εσπρέσο) για τους Ιταλούς είναι συνώνυμο της λέξης  καφές . Όταν ζητάνε καφέ τους σερβίρουν πάντα espresso.

Για την προετοιμασία ενός εσπρέσο  χρειάζεστε 7γρ. καβουρδισμένου (ψήσιμο μεσαίο προς δυνατό) και αλεσμένου καφέ ανά φλιτζάνι. Το ζεστό νερό (50ml) περνάει υπό πίεση με αποτέλεσμα ο καφές που ετοιμάζεται να έχει κόκκινο-καφέ προς καφέ σκούρο χρώμα και χρυσό-καφέ ήπια κρέμα.
Espresso Macchiato
Espresso Macchiato

Συστατικά:
Θα χρειαστείτε λίγο γάλα και σκόνη κακάο

Προετοιμασία:
Για να φτιάξετε έναν καφέ Espresso Macchiato (μακιάτο δηλαδή λεκιασμένος)ουσιαστικά ετοιμάζετε έναν espresso και ρίχνετε από πάνω αφρόγαλα μέχρι να γεμίσει το φλιτζάνι. Από πάνω προσθέτετε, τη σκόνη κακάο. 

Café Crèma
Café Crèma

Συστατικά:
Για να φτιάξετε αυτόν τον καφέ  δεν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον συστατικό

Προετοιμασία:
Είναι ο τυπικός Ελβετικός καφές που ονομάζουν  "Schümli-Kaffee" (σιούμλι καφέ). Φτιάχνεται ακριβώς όπως ο espresso με τη διαφορά ότι χρειάζεται 120ml νερό και χαρμάνι Café Crème.  Ο καφές αυτός είναι λιγότερο καβουρδισμένος και η γεύση του είναι ηπιότερη από εκείνη του espresso.

Ristretto
Ristretto

Συστατικά:
Για να φτιάξετε αυτόν τον καφέ  δεν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον συστατικό.

Προετοιμασία:
Για ένα φλιτζάνι καφέ Ristretto (ριστρέτο δηλαδή συγκεντρωμένο) χρειάζεστε 7γρ. καβουρδισμένου (ψήσιμο μεσαίο προς δυνατό) και αλεσμένου καφέ και  30 ml νερό (για τον espresso χρειάζεστε 50ml) που περνάει  υπό πίεση. Ο αντίστοιχος καφές στη Γαλλία ονομάζεται "Café serré" (καφέ σερέ).

Cappuccino
Cappuccino

Συστατικά:
Περίπου 80 ml αφρόγαλα

Προετοιμασία:
Για ένα φλιτζάνι  Cappuccino (καπουτσίνο)ουσιαστικά ετοιμάζουμε έναν καφέ Espresso ή  καφέ Lungo (λούνγκο δηλαδή μακρύς) στον οποίο ρίχνουμε περίπου 80 ml αφρόγαλα. Στη Βιεννέζικη έκδοση αυτού του καφέ, που τον λένε Kapuziner (καπουτσίνερ), μπαίνει από πάνω μια κουταλιά κρέμας σαντιγί , σαν τελική πινελιά. Μπορεί επίσης, εάν θέλετε, να προσθέσετε από πάνω την τριμμένη σοκολάτα.

Caffé Lungo
Caffé Lungo

Συστατικά:
Για να φτιάξετε αυτόν τον καφέ  δεν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον συστατικό.

Προετοιμασία:
Η προετοιμασία του καφέ Lungo (λούνγκο δηλαδή μακρύς) δεν διαφέρει από αυτήν του espresso απλά χρειάζεται διπλάσια ποσότητα νερού. Χρειάζεστε 7γρ. καβουρδισμένου (ψήσιμο μεσαίο προς δυνατό) και αλεσμένου καφέ και 100ml νερό που περνά στον καφέ υπό πίεση, αντί για τα 50ml νερό που χρειάζεται ο espresso. Στην Αυστρία τον λένε “Verlängerter” (φερλάνγκετερ -παρατεταμένος).

Milky coffee
Milchkaffee

Συστατικά:
Περίπου 100 ml αφρόγαλα.

Προετοιμασία:
Ο Milky coffee (Μίλκι  δηλαδή γαλακτερός) είναι ένα μίγμα καφέ με αφρόγαλα σε αναλογία 100ml γάλα με 100ml καφέ Café Crème. Στην Αυστρία τον λένε Μelange (μελάνζ). Στην Ιταλία και Γαλλία για τον αντίστοιχο καφέ χρησιμοποιούν περισσότερο γάλα. Για τον Caffè Latte (καφέ λάτε) ή για τον Café au lait (καφέ ο λέ) , χρησιμοποιείτε ο καφές Café Crème σε αναλογία 1:2, με ζεστό γάλα ή αφρόγαλα. Και οι δύο παραπάνω τύποι καφέ σερβίρονται  σε μεγάλο κεραμικό φλιτζάνι.

Latte Macchiato
Latte Macchiato

Συστατικά:
120ml γάλα.

Προετοιμασία:
O καφές Latte Macchiato (Λάτε Μακιάτο δηλαδή λεκιασμένο γάλα) ετοιμάζεται με προσοχή σε στρώσεις. Σε ένα ειδικό για αυτόν τον καφέ γυάλινο ποτήρι κτυπάτε τα120 ml γάλα.  Σιγά και προσεκτικά προσθέτετε στο αφρώδες γάλα έναν διπλό espresso - όταν κάτσει δημιουργεί μια εμφανή στρώση μεταξύ του γάλακτος και του αφρού.